Регистрация на сдружение или фондация в София

 Регистрация на НПО в София

Какво e НПО?

Това е юридическо лице с нестопанска цел. Нарича се още неправителствена организация. Учредява се за извършване на нестопанска дейност, а не за правене на бизнес, както е при фирмите. Биват два вида – сдружение и фондация.


Каква е разликата между сдружение в частна и в обществена полза?

НПО в частна полза се регистрира, когато учредителите искат да постигнат някаква нестопанска цел. Изисквянията са по-ниски и разходите са по-малко. НПО в обществена полза се регистрира за по-голям обем от дейности и са налице данъчни облекчения, но се води счетоводство като при фирма, което води до по -голям разход. Всяка година се подава отчет и до Министерство на правосъдието. Има засилен контрол, затова повечето програми за финансиране изискват НПО да е в обществена полза.

За колко дни се регистрира НПО?

2-3 работни дни от подаване на документите.

Каква е цената за регистрация на НПО?

250 лв. + банкови и нотариални такси

Какво да очаквате от нас?

• Ще извършим вместо Вас цялата процедура по регистрация на НПО;
• Ще Ви консултираме какъв вид Сдружение с нестопанска цел да изберете;
• Ще изготвим необходимите документи;
• Ще Ви спестим ценно време;

Етикети: регистрация на нпо, регистрация на нпо цена, видове нпо, всичко за нпо, сдружение с нестопанска цел в обществена полза, асоциация нпо, регистрация на сдружение с нестопанска цел, регистрация на асоциация, управител на сдружение с нестопанска цел, регистрация нпо в частна полза, нпо с нестопанска цел, организации с нестопанска цел

Ликвидация на фирма София. Закриване на фирма

Ликвидация на ЕООД София Ликвидация на фирма. Бързо и лесно закрий фирмата си. Срок от поне 6 месеца. Цена от 380 до 499 лв. Разбери каква е... Прочетете още »

Без такса за пререгистрация на ЮЛНЦ

Тарифата за държавни такси, събирани от Агенция по вписванията, като таксите за предоставяните услуги относно юридически лица с нестопанск... Прочетете още »

Срокове за подаване на ГФО 2017

Съгласно Закон за счетоводството крайните срокове за подаването на годишните финансови отчети са, както следва: а) за всички търговци по с... Прочетете още »

Издаване на удостоверение за местно лице

Считано от 15 август 2016 г. удостоверенията за местно лице на Република България се издават от съответната териториална дирекция на НАП. Д... Прочетете още »