Почистване и импрегниране на спортна екипировка

почистване и импрегниране
dista cleaning equipment

За dista

Нашите ателиета са специализирани основно в почистването и импрегнирането на СПОРТНА ЕКИПИРОВКА. Обработваме артикули като: Мембрани /якета и панталони/, Пухени якета, Спални чували, Палатки, Раници, Туристистически обувки, Еспадрили, Катерачни и работни въжета и др. Основно работим с лицензираните препарати на NIKWAX и GRANGERS. Имаме в наличност и препарати на: TOKO, NST, MOUNTVAL,NEUTRADOL, QUECHUA и др. Препоръчани сме от магазини: ADVENTURE SHOP, STENATA, BASE CAMP, CAMPING ROCKS. Вие сами може да си избирате препаратите и услугите. Може да си носите и ваш препарат, така ще ви излезе по евтина услугата. Запитвания и консултации на тел. 0896704890

Услуги

МЕМБРАНИ

Както всяко едно нещо, което ценим, има нужда от грижи и любов, така и екипировка ви иска същото, за да може да ви служи продължително и качествено. С времето и експлоатацията, екипировката се амортизира. С носенето, човешкото тяло отделя влага, която съдържа соли. Тези соли се натрупват и запушват мембраната отвътре, като след време функциите й отслабват. От друга страна, финната мръсотия, която атакува отвън, запушва мембраната от външната страна, като това води до същия резултат в дългосрочен план. Всяка една водоустойчива материя, независимо от производителя има DWR (Durable Water Repellency) покритие, което не позволява на водната капра да попие в тъканите, а я оставя на повърхността и тя се стича. С времето това покритие се износва и изчезва. Тогава се забелязва напояване на дрехите и обувките с вода. Това утежнява екипировката ви, а също и възпрепятства нейното правилно функциониране. Това е момента, когато разбирате, че е време да изперете и импрегнирате.

Пух

Основният проблем на пуха е неговата хигроскопичност. Поемането на влага намалява качествата на изолацията с течение на времето, като я прави почти негодна. Смачкването на пухчетата допринася за неспособността на изолацията да функционира правилно. За щастие има решение на този проблем – пране и импрегнация. Процесът е лесен и достъпен за всеки. Стъпките са прости, а резултатите впечатляващи. 
3 предимства на изпрания и импрегниран пух: 
1. 70% по-топло: Увеличаване на топлоизолационните му характеристики със 70% 
2. 10 пъти по-сухи: удължава времето, което можете да прекарате във влажни условия 10 пъти 
2. 33% по-бързо: намалява времето за съхнене с 33% 
Ако прецените, че не желаете да рискувате, не се тревожете, винаги можете да посетите най-близкия до вас обект на химическо чистене DISTA, където можете да се доверите на професионализма и дългогодишния опит на нашите партньори.

Обувки

Както и да пазите обувките си, колкото и да са качествени рано или късно "живота" на мембраната изтича. Тогава възниква въпроса "Какво да правя сега - да купувам нови обувки или да търся начин да позакрепя старите?". Има масово продавани спрейове, които са наричани "импрегниращи". На практика, те създават само временно водоотблъскващо покритие, което в момента в който поиздраскате обувката или газите по-едрозърнест сняг пада и трябва да повтаряте процедурата. Същинската импрегнация е свързана с по-дълбоко проникване на веществата в материята на обувката. За да постигнете максимален резултат преди импрегнация, обувките трябва да бъдат добре почистени и по възможност третирани с Nikwax Footwear Cleaning Gel. Импрегнирайте върху влажна обувка. Почиствайте и импрегнирайте обувките редовно, така ще удължите живота им и ще подпомогнете техните качества. 

контакти

Email: info@dista.eu
0896 704 890

Адрес:
гр. София, кв.Студентски град, ул.проф.Иван Странски 6А